De gezondheid van de huid is belangrijk, maar het is ook een ingewikkeld onderwerp. Er zijn veel dingen die we kunnen doen om de gezondheid van onze huid te verbeteren. Dit artikel behandelt een aantal veel voorkomende praktijken die vaak over het hoofd gezien worden ten gunste van duurdere en minder effectieve behandelingen.

Gebruik geen zeep

De chemicaliën in de meeste zepen kunnen hard zijn voor gevoelige huidtypes en verstoren de natuurlijke pH balans van de huid, wat tot acne-uitbraken kan leiden. Was in plaats daarvan je gezicht met warm water en spoel af met koud water om de poriën te sluiten zonder ze droog te strippen. Probeer voor het wassen van je lichaam zuiveringszout gemengd met een beetje water te gebruiken als exfoliant voordat je het met koel water afspoelt- dit zal je huid verfrist aanvoelen, niet trekkerig. Als je de gedachte niet kunt verdragen om zonder zeep te moeten, gebruik dan een zachte gezichtsreiniger die geen irriterende ingrediënten bevat.

Drink water

Veel water drinken is van vitaal belang voor een gezonde huid, want het houdt de huid gehydrateerd en voorkomt uitdroging. Het is ook een effectieve manier om gifstoffen in het lichaam weg te spoelen en de huid vrij te houden van acne-uitbraken.

Hydrateer

De grootste fout die mensen in huidverzorging maken is het verwaarlozen van vochtinbrengende crème en denken dat ‘water genoeg is’. Dit verandert als we ouder worden: rond ons twintigste produceert onze huid meer olie dan nodig is, wat leidt tot mee-eters en andere puistjes. We hebben moisturizer nodig om vocht aan te vullen in de loop van de dag verloren gaan; zonder dat droogt onze huid uit en worden fijne lijntjes prominenter.

Zorg voor wat zon

De meesten van ons begrijpen dat UV stralen schadelijk zijn voor onze huid, maar tegelijk hebben we er enige blootstelling aan nodig om het lichaam in staat te stellen vitamine D aan te maken. Zoek een evenwicht tussen het vermijden van langdurige blootstelling aan sterk zonlicht en het verhogen van je dagelijkse inname van vitamine D. Dit betekent elke dag wat tijd buiten doorbrengen – ook op koude of bewolkte dagen – zonder zonnebrandcrème, met korte mouwen aan of op z’n minst SPF 15 lotion aanbrengen zodat je niet verbrandt.

Verschoon je kussensloop regelmatig

Kussenslopen kunnen vuil en olie van je haar herbergen, wat leidt tot verstopte poriën en puistjes . Wals je je kussensloop dagelijks schoonmaakt, houd je niet alleen puistjes op afstand, maar zorg je er ook voor dat je huid de hele nacht beschermd is tegen irriterende stoffen.

Voor een gezonde huid is meer nodig dan alleen het gebruik van de juiste producten – het is belangrijk goede gewoonten aan te nemen die je helpen je huid er op haar best te laten uitzien en aanvoelen. In dit artikel hebben we veel voorkomende gewoontes behandeld die vaak over het hoofd gezien worden ten gunste van duurdere en minder effectieve behandelingen.