Heb je er altijd al van gedroomd om kapper te worden? Misschien doe je al jaren het haar van je vrienden en familieleden en ben je eindelijk klaar om de sprong te wagen en je eigen zaak te beginnen. Of misschien kom je net van school en ben je klaar om je carrière te beginnen. Hoe dan ook, er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je een winkel opent.

Hier zijn de belangrijkste punten voor een succesvolle carrière als zelfstandig kapper vanuit huis.

1. Locatie, locatie, locatie

Als je een eigen kapsalon begint, is het eerste wat je moet doen uitzoeken waar je je gaat vestigen. Als je vanuit huis gaat werken, is dat geweldig! Je bespaart dan op overheadkosten zoals huur en nutsvoorzieningen. Maar zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor al je apparatuur en benodigdheden – je wilt niet dat klanten telkens struikelen over dozen haarverf als ze binnenkomen voor een knipbeurt!

Je moet ook bedenken wat voor sfeer je in je salon wilt creëren. Wil je het helder en vrolijk, of rustig en ontspannen? Als je de sfeer van je salon hebt bepaald, kun je meubels en inrichting gaan uitzoeken die daarbij passen.

2. Verzeker je

Als je erover denkt om een carrière in de cosmetica te beginnen, is het eerste wat je moet doen een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit is niet onderhandelbaar. Je hebt dekking nodig voor het geval er iets gebeurt terwijl iemand in je stoel zit – en geloof me, ongelukken gebeuren, zelfs als je de meest voorzichtige kapper ter wereld bent. Praat met je verzekeringsagent over wat voor dekking je nodig hebt en zorg dat je goed beschermd bent voordat je klanten aanneemt.

Geloof me, het is het niet waard om je broodwinning op het spel te zetten door te beknibbelen op de verzekering. Een paar extra dollars nu kan je een hoop geld (en hoofdpijn) besparen in de toekomst.

3. Investeer in gereedschap en producten van goede kwaliteit

Bij het runnen van een succesvolle kapsalon is een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden dat je slechts zo goed bent als je gereedschap. Dit betekent dat het essentieel is om te investeren in hoogwaardige scharen, kammen, borstels en ander gereedschap dat tegen een stootje kan. Het kost vooraf misschien iets meer, maar op de lange termijn is het de moeite waard, omdat je je gereedschap dan minder vaak hoeft te vervangen. Hetzelfde geldt voor haarverf, shampoo, conditioner en andere producten – ga voor kwaliteit boven kwantiteit om ervoor te zorgen dat je klanten altijd blij zijn met de resultaten.

4. Promoot, promoot, promoot!

Een van de belangrijkste dingen voor elk bedrijf, maar vooral voor een klein bedrijf, is ervoor zorgen dat mensen je daadwerkelijk kunnen vinden. Je kunt de beste kapper van de stad zijn, maar als niemand weet dat je bestaat, zul je geen klanten krijgen! Er zijn een paar verschillende manieren om ervoor te zorgen dat mensen je kunnen vinden. Ten eerste, zorg ervoor dat je website en social media platforms up-to-date zijn en gemakkelijk te vinden.

Ten tweede kun je overwegen samen te werken met een SEO bureau om ervoor te zorgen dat je website hoog in de zoekmachineresultaten komt. Ten derde zou je wat lokale reclame of gerichte online marketing kunnen doen om nieuwe klanten aan te trekken. En tot slot is mond-tot-mondreclame ook belangrijk – als je goed werk levert met iemands haar, zullen ze hun vrienden zeker over je vertellen.

Dat zijn dus maar een paar dingen om in gedachten te houden als je nadenkt over hoe je meer klanten voor je kapperszaak kunt krijgen.

Conclusie

Als je erover denkt om kapper te worden, zijn er een paar dingen die je eerst in gedachten moet houden. Van investeren in gereedschap van goede kwaliteit tot het effectief promoten van je zaak, deze tips zullen je helpen je op te stellen voor succes als zelfstandige kapper vanuit huis. Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om de sprong te wagen en je droom waar te maken!

Bedankt voor het lezen!