Dus je bent gedumpt en de wereld is aan zijn einde gekomen. Het is tijd voor actie! Je kunt niet de hele dag in bed blijven liggen, snikkend in je kussen als een klein meisje. Geen denken aan! Er zijn genoeg mensen geweest die hebben meegemaakt wat jij nu doormaakt, en ze kwamen er overheen. Dat zal jij ook doen.

Hier zijn 5 dingen die je kunnen helpen om er weer bovenop te komen.

1) Neem voldoende rust

Dit is een ding dat helpt tegen de pijn en voorkomt dat je hersenen zo wazig worden van verdriet dat je niet meer recht kunt denken of je op iets anders concentreren. Een nieuwe studie ontdekte dat mensen die beter sliepen na hun scheiding daarna minder last hadden van depressies en angsten dan degenen die niet genoeg slaap kregen. En onderzoek heeft aangetoond dat slaapgebrek samenhangt met verhoogde gevoelens van boosheid, verdriet en stress – zelfs als je niet weet waarom je zo van streek bent. Dus als je ex je verteld heeft dat hij klaar was en de deur uitloopt, ga dan, in plaats van daar maar in je kussen te blijven liggen huilen, zo snel mogelijk naar huis, kruip onder de dekens en probeer wat rust te krijgen! Het zal je gebroken hart sneller helpen helen

2) Blijf van alcohol af

Oké, dit klinkt misschien contraproductief, want wijn helpt meestal om de scherpe randjes eraf te halen als we van streek zijn, maar alcohol schaadt in feite je vermogen om met stress om te gaan, dus het is het beste als je drinken voorlopig vermijdt. Alcohol kan juist een negatief effect hebben op liefdesverdriet. Het kan je vermogen om met de stress van de situatie om te gaan aantasten, en het je moeilijker maken om emotioneel te genezen. Je kunt alcohol voorlopig beter helemaal vermijden, en je gebroken hart op een gezonde manier verwerken.

3) Eet geen junk food

Niets zal je een slechter gevoel geven dan je vol te proppen met vettig gefrituurd voedsel en vetrijke snacks. Ze zijn niet alleen slecht voor je gezondheid, maar geven je ook dat opgeblazen gevoel waardoor je op een koe gaat lijken (of alle leuke jongens in je omgeving afmaakt). Wat denk je dat er gaat gebeuren als de leuke jongen in het koffiehuis ziet hoe dik je geworden bent? Hij zal sneller weglopen dan Taylor Swift die wegloopt van langdurige relaties!

4) Sta op en kom in beweging

Als we depressief zijn, heeft ons lichaam de neiging om te sijpelen. Met andere woorden, we hebben de neiging een trage, luie manier over ons te hebben. En niemand wil verkering met een luiaard! We moeten trainen en in beweging komen, zodat ons lichaam energieker en kinetischer wordt. Een nieuwe studie vond dat de beste oefening om liefdesverdriet te verlichten activiteiten met hoge intensiteit waren, zoals spinningles of een aerobicsles, omdat ze de cardiovasculaire conditie verbeteren en stresshormonen afbranden. Als je je nu geen geld voor een sportschoollidmaatschap kunt veroorloven, zijn er vast wel leuke dingen die je thuis kunt doen die je lichaam actief houden, maar ook de tijd doden.

5) Blijf bezig met dingen die je leuk vindt

Ik weet dat het makkelijk klinkt, maar soms is afleiding goede therapie als het gaat om over een gebroken hart heen te komen. En bezig blijven zal ook de verveling verdrijven die je weer in een depressie kan doen vervallen. Een van mijn favoriete gezegden is: “Het beste wat je kunt doen is blijven doen wat je deed voordat het gebeurde” Begin dus met al die dingen te doen waar je vroeger van genoot (en die je nu mist), zoals je vrienden en familie zien, wandelingen in de natuur maken, met je huisdieren of kinderen spelen, of films kijken.

Het is ook belangrijk je niet af te zonderen van de rest van de wereld; we hebben in moeilijke tijden mensen nodig voor steun en aanmoediging! Dat kan heel goed van pas komen als we klaar zijn om verder te gaan en weer te daten! Ik weet dat het nu misschien lijkt alsof de hoop verloren is en dat er geen vooruitzichten meer in je toekomst, maar ik beloof je dat er veel andere kerels zijn die je aantrekkelijk en grappig zouden vinden. Je moet er alleen klaar voor zijn om ze dat te laten zien als de tijd rijp is.

Dus hou vol! Het zal beter worden – geef het gewoon wat tijd!